Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Boortmeerbeek

Familie Garston

“Onze projectcoördinator was heel bereikbaar. Werkelijk een vriendelijk contact. De dakwerkers zijn professioneel en werken goed door. Een absolute aanrader!”

omschrijving van het project

Een authentieke verweerde look met de Pottelbergse pan 451

Deze hoeve bevatte een asbesthoudend dak. Er was geen andere keuze dan de volledige dakbedekking te vervangen. De dakbedekking was net heel typerend voor een hoeve als dit en de eigenaar wou graag dat kenteken behouden. Oude gerecupereerde kleidakpannen zijn moeilijk verkrijgbaar en daardoor duur. Gelukkig hebben we de Pottelbergse pan 451 in ons gamma. Deze geeft die verweerde look die zo gegeerd is voor hoeves. Door de oppervlakte van de ongebakken pannen te behandelen verkrijgt men die vlekken die een geleefde uitstraling hebben.

Vroeger had men de thermische isolatie en onderdaken niet en de kleidakpannen waren ook niet voorzien om daar bovenop geplaatst te worden. De huidige isolatie is zo sterk koude werend dat de koude meer ter hoogte van de dakpannen blijft hangen. Oudere pannen kunnen daardoor gemakkelijker kapotvriezen. De Pottelbergse pan 451 is daarop voorzien en bestand tegen die koude. Je krijgt dus letterlijk de charme van vroeger met de technologie van nu.

Aan de zijkant van de dakkapel zie je natuurleien. De dakrand achter de bakgoot bekleedden we met ceder hout. cederhout kan tot 25 jaar meegaan en is goed bestand tegen vocht. Wil je dat het niet verkleurt of een mooie verkleuring geeft, dan kan je dit beïnvloeden door om de twee tot drie jaar een behandelende olie te gebruiken.

De dakkapel en schouw werden ingewerkt met lood. We plaatsen VELUX ramen met drie dubbele beglazing in de bestaande openingen.

De uitvoering

De locatie van het project