Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Wilrijk

Oxfam-Wereldwinkel


“Het dak ziet er goed uit. Het geeft voldoening dat we met duurzame materialen konden werken. Dural Bouwgroep heeft ons daarin goed bijgestaan!”

omschrijving van het project

Een duurzame dakrenovatie voor de wereldwinkel

Toen de wereldwinkel kwam aankloppen voor een dakrenovatie, wisten we dat duurzaamheid en ecologische keuzes een grote rol gingen spelen. Doordat we zelf sterk inzetten op duurzame materialen en oplossingen, waren we de ideale partner om hun dakrenovatie uit te voeren.

Natuurrood is een ecologische keuze

De Stormpan 44 wordt gebakken in een zuurstofrijke omgeving. Daardoor krijgt hij zijn mooie natuurrode kleur. Producent Wienerberger is sterk bezig met zo verantwoord mogelijke keuzes te maken bij het vervaardigen van hun kleidakpannen. Klei is een natuurlijk materiaal. Wienerberger neemt klei af van lokale bodem om transport te beperken. Tijdens het bak-en productieproces wordt de CO2-uitstoot zo laag mogelijk gehouden. Doordat de natuurrode Stormpan daarbij geen extra bewerkingen nodig heeft, is dit een van de meest ecologische keuzes die je kan maken. Daardoor heeft ze zowel het DUBO-keurlabel als het nature plus Ecolabel gekregen. Daardoor wordt ze internationaal erkend als een ecologische dakpan.

De zijkant werd afgewerkt met een keramische gevelplaat evengoed van Koramic. Deze is op dezelfde ecologisch verantwoorde manier geproduceerd en paste helemaal binnen het verhaal van de wereldwinkel.

Plat dak

Op een van de foto’s zie je een klein plat dak. Dit hebben we ook gerenoveerd. Als dakbedekking werken we graag met SOPRALENE MONOFLEX. Het ziet er niet alleen mooier uit. Het heeft een betere hechting en is soepeler dan vele concurrerende merken. Het is een van de beste dakbedekkingen voor een plat dak, waardoor we zeker zijn van een lange levensduur.

Jouw dak ook vernieuwen?

Ben je geïnspireerd door dit project en wil je ook jouw dak laten renoveren zoals deze dakrenovatie in Wilrijk? Of wil je graag weten hoe je jouw dak zo duurzaam en ecologisch mogelijk kan renoveren? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project